BEK og Ekko inviterer til en workshop hvor vanligvis komplekse musikalske systemer er spillbare på en tilgjengelig og enkel brukerflate.

Vi oppfordrer og håper personer med kognitive eller fysiske utfordringer ifb med musikkproduksjon vil melde seg på, eller folk som kan ha god nytte av å arbeide med et slikt tilgjengelig program.

Dette kan være fordi du har hatt lyst til å prøve elektronisk musikk, men av ulike grunner har syntes det har vært vanskelig å vite hvor du skal begynne eller at systemene har vært for komplekse eller utilgjengelige. Vi har fokus på å tilrettelegge for en tilgjengelig og inspirerende workshop.

Workshoppen er gratis og er ledet av musiker og lydskaper Rian Treanor, og vil foregå på engelsk og norsk etter behov med praktisk utprøving og leking med softwaren som et hovedfokus. Om utøverne ønsker kan de også delta på konsert hvor de selv er med og fremfører materialet de har skapt sammen med Treanor, på kveldstid lørdag 20. november.

Workshopen vil finne sted på Østre (Østre Skostredet 3) tirsdag 16. november og onsdag 17. november, og vil vare inntil 2,5 timer hver av dagene (11.00-13:30). Ledsagere må gjerne bli med.

Konserten vil foregå på Østre foran et publikum lørdag 20. november 23.00, og er valgfritt for deltakerne å være med på.

Det er gratis å delta, bare ta kontakt på info@ekko.no for påmelding eller spørsmål, eller ring prosjektleder Ingrid på +47 980 73 598. Fortell gjerne litt om deg selv og hvorfor du vil delta i e-posten.

Mer om Rian Treanor:
Rian Treanor jobber i krysningspunktet mellom klubbkultur, eksperimentell kunst og datamaskinmusikk. Etter en serie EP-er på The Death of Rave & Warp underlabel Arcola, har hans siste LP-er «ATAXIA» og «File Under UK Metaplasm» for Planet Mu i 2020 etablert ham som en viktig ny stemme i britisk undergrunnsklubbmusikk. Ved å bruke program som Max/MSP utvikler han software som er spesielt laget til bestemte brukere, og gjør det mulig med forskjellige samarbeid, workshops, liveframføringer og installasjoner.

Les mer om prosjektet her:
Rian Treanor’s Experimental Care Works

Interview Rian Treanor: the producer hacking a smarter, kinder future for music


Workshoppen er en del av symposiet «The Only Lasting Truth is Change».