Lydutstilling med Bjørn Torske & Rogério Brandão: «O Nosso Pão»

Lydutstilling med Bjørn Torske & Rogério Brandão: «O Nosso Pão»

Bjørn Torske & Rogério Brandão: «O Nosso Pão»

Til ett av årets bestillingsverk, i samarbeid med portugisiske Filho Único, plukket vi en velkjent lokal produsent fra både Lisboa og Bergen, og satte de sammen til å lage et verk tilpasset en multikanals fremføring. Bjørn Torske og Rogério Brandão (aka Dj Nigga Fox) aksepterte utfordringen, og til Ekkofestivalen 2022 presenterer de «O Nosso Pão».

Multikanals fremføring er en 360-graders metode for opptak, miksing og avspilling av tredimensjonal lyd. Med opprinnelse i regjeringsakademia på 1970-tallet i Storbritannia, har den sakte, men gradvis fått internasjonal anerkjennelse med utviklingen av Virtual Reality-industrien.

Ambisonics, og multikanals fremføring, er et verdifullt, fritt bruksverktøy for kunstnerisk praksis og utvikling. I Bergen har flere utøvere over tid fremført Multikanals lydverk gjennom Lydgalleriet, Borealis, NyMusikk etc, men det er ganske få visningsrom for dette formatet i byen, hvorav Østre er ett av de.

Bjørn Torske er en elektronisk musikkprodusent fra Trømsø, Norge, som har jobbet siden slutten av 80-tallet med en veldig personlig versjon av norsk House, mottatt med entusiasme og lidenskap over hele verden. Bjørns CV og diskografi er omfattende og mangfoldig; bortsett fra en rekke samarbeid med norske jevnaldrende artister – blant andre Prins Thomas, Lindstrøm, Todd Terje – via samproduksjoner og remikser, har han også jobbet med nordiske popnavn som Röyksopp eller Erlend Øye.

Dj Nigga Fox er en unik, elektronisk musikkprodusent med en ledende rolle knyttet til Príncipe Discos og den internasjonalt berømte afro-diasporiske musikkkulturen med røtter i Portugal, spesielt fra Lisboa Metropolitan Area. Diskografien hans begynte med den revolusjonerende debuten «O Meu Estilo» i 2013, inkluderer «Crânio» utgitt av British Warp, og den siste «Música da Terra» i år.«O Nosso Pão», eller Vårt Brød, av Bjørn Torske og Rogério Brandão åpner lørdag 29. Oktober på Østre, og kan høres gratis hver dag mellom 29.10–3.11, kl. 14–19 i Fongaard.Lydutstilling med Bjørn Torske & Rogério Brandão: «O Nosso Pão»