Dag 2 av Ekkofestivalen – dette skjer i dag!

Dag 2 av Ekkofestivalen – dette skjer i dag!

Torsdag 2. november!

Etter en eksperimentell start på festivalen med festivalutstilling og konsert med Daniel Blumberg gjør vi oss nå klare for en ny dag, og dobbelkonsert på Østre med Funeral Folk og Nivhek.Svenske Maria W. Horn og Sara Parkman komponerte stykket «Funeral Folk» opprinnelig til en danseoppsetning, men presenteres i kveld som en konsert. Et musikalsk møte mellom himmel og jord, der alt fra sakrale sanger til folkemelodier fra Ångermanland, dronemusikk og svartmetall får ta plass. Livebesetningen består ved siden av Maria og Sara også av Mats Erlandsson.

Kl 20:00 åpner vi dørene inn til Østre, og 20:30 starter konserten oppe i 2. etasje. Her blir det fullt, så det gjelder å stå helt opp til scenen så alle skal få plass.

Etter konserten med Funeral Folk inntar Nivhek scenen kl. 22:00 og gjør konsertversjonen av «Engine». Konsertversjonen «Engine» tar utgangspunkt i Liz Harris sin fascinasjon for akselerasjon og motorlyd - en kilde til overflod, makt, sex, dekonstruksjon, kapitalisme, forurensning, transformasjon og liv.

Før eller etter konsertene kan du også ta turen bort til Bergen Assembly og lytte til lydinstallasjonen «Engine», som er åpen fra 16:00 - 00:00. I tillegg kan du sitte deg ned i lydbenken og lytte til «Nye Takter» som spilles fra 12:00 til 00:00.
Dag 2 av Ekkofestivalen – dette skjer i dag!