Ekkofestivalen 2024 - siste programslipp

Ekkofestivalen 2024 - siste programslipp

Med fire uker igjen til festivalen er vi glade for å annonsere det siste slippet med artister som skal opptre på Ekkofestivalen. Dagens kunngjøring gjør konsert- og klubbprogrammet komplett. Konsertene vil foregå rundt omkring i Bergen på steder som Østre, Bergen Domkirke, Tårnsalen på Kode 4, Slettebakken kirke, Gyldenpris kunsthall, Bodegaen og Kennel.

Med en forkjærlighet for å balansere små, subtile detaljer med kraftige, intense lydlandskap, maler Rival Consoles musikk som både er drivende og meditativ. Den britiske elektronikaartisten vil fremføre et ambient-sett live i Slettebakken kirke, etter konserten med Astrid Sonne. For å gjøre konsertene i Slettebakken kirke ekstra spesielle vil lyskunstneren Birk Nygaard også lage en lysinstallasjon som fremhever kirkens fantastiske arkitektur. Fra København får vi besøk av den klassisk skolerte musikeren CTM, som fremfører et soloshow med cello i den gamle tekstilfabrikken Gyldenpris kunsthall. To eksperimentelle musikere fra Haag, som jobber med klang, melodi og tone, fremfører et ambient-sett på Bodegaen søndag ettermiddag. Islandske Kaðlín Sara Ólafsdóttir sitt valgte instrument er kassettbåndet, som hun bruker til å skape vakre ambient-komposisjoner, akkompagnert av synthesizere, vokal og klarinett.

Ingen Ekkofestival uten noen klassikere! For å runde av den store Ekkofesten på lørdagskvelden fremfører Ismistik (aka Bjørn Torske) et nytt live-sett, og vi får besøk av en av house-musikkens virkelige originaler, Maurice Fulton.

Vi har også gleden av å annonsere Ekko-radio på Bodegaen. Våre gode naboer i Ok-kontor lar oss disponere arkitekturbaren under hele festivalen. Her inviterer vi festivalpublikummet til å komme og danse, lytte, og få noe godt å drikke. I løpet av festivalens tre dager skal vi ha DJ-sett, mixtapes, artistsamtaler og konserter, og alt innhold strømmes over nettsiden vår for dere som ikke er i Bergen. Vi har engasjert gode venner av festivalen som skal være bidragsytere: Alskua, August Ramstad, Busk, DJ Cirpralex, Club.Feet, FAFO, Hildisvini, Julie Silset, Kassettpike, Reckless Kettle, Kriminell, Kromoplastik, Little Miss Lucifer, Mario Urban, Malene Monslaup, Morten Joe, Rudi Valdersnes, Olav Eggestøl, Simon Alejandro og Valerio Rossetti. Programmet for Bodegaen slippes snart.

Til slutt har vi slått oss sammen med naboen vår, Tempo Tempo, som vil tilby en festivalmeny til festivalpublikummet i løpet av festivalen, samt på nattestid fredag og lørdag.

PROGRAM 2024


*Nye annonserte artister er uthevet i fet skrift.

ACTRESS
ASTRID SONNE
AYA
BIRK NYGAARD «LINEÆ LUCIS»

BERGSONIST
BRÌGDHE CHAIMBEUL
CLARA MOSCONI «TONGUE-TIED»
CTM

ERIK KLINGA
ESPEN FRIBERG & MARIANNE RØTHE ARNESEN
FARIDA AMADOU
ICEBOY VIOLET & NUEEN «YOU SAID YOU’D HOLD MY HAND THROUGH THE FIRE»
ISMISTIK
KAðLĺN SARA ÓLAFSDÓTTIR

KUNRAD «STREEP 2»
MAURICE FULTON
LUKE DROZD

NAZAR
NA_OSC
OJOO
OMFORMER
PETRA HERMANOVA
RIVAL CONSOLES

SARAHSSON
VERRACO

EKKO RADIO PÅ BODEGAEN (ARTISTSAMTALER, MIXTEIPS, DJ-SETT): ALSKUA, AUGUST RAMSTAD, BUSK, DJ CIRPRALEX, CLUB.FEET, FAFO, HILDISVINI, JULIE SILSET, KASSETTPIKE, RECKLESS KETTLE, KRIMINELL, KROMOPLASTIK, LITTLE MISS LUCIFER, MARIO URBAN, MALENE MONSLAUP, MORTEN JOE, RUDI VALDERSNES, SIMON ALEJANDRO & KAMUFLARS, OLAV EGGESTØL, VALERIO ROSSETTI



Ekkofestivalen 2024 - siste programslipp