2023-11-01 - Nivhek: «Engine»

Nivhek: «Engine»

(Yellow Electric / USA)

Under Ekko presenterer Liz Harris aka Nivhek verket «Engine» i to ulike former: både som konsertversjon og som en lydinstallasjon.

Konsertversjonen «Engine» tar utgangspunkt hennes fascinasjon for akselerasjon og motorlyd - en kilde til overflod, makt, sex, dekonstruksjon, kapitalisme, forurensning, transformasjon og liv. En guttural basslyd og et speil av organiske lyder som minner om hjerteslag, pusting og blodsirkulasjon. Verket blir fremført sammen med en orginalfilm av det eksperimentelle kinematografen Takashi Makino.

I over 18 år har Liz Harris aka Grouper aka Nivhek utforsket stemningsfulle og elektroniske lydlandskaper gjennom sitt unike ambiente og dronete lydbilde - akustiske eller elektriske gitarer, piano, pedaler, vokal, romklang, feltopptak og harmonier. Resultatet er alltid minimalistisk og kraftfullt.

Hun er en en mediesky artist, men har en global tilhengerskare. Hun gjør sjeldent intervjuer og snakker enda sjeldnere om musikken sin. I 2019 ga ut en av sine til nå mest kompromissløse og minimalistiske utgivelser «After its own death / Walking in a spiral towards the house» under aliaset Nivhek, utgitt på Yellow Electric - hennes eget selskap.

På 58 minutter speiler hun på mange måter sin kunstneriske praksis, også som visuell artist, hvor hun lager intrikate tegninger svarte blekk-tegninger. Alt hun gjør uttrykker en spenning mellom helhet og oppløsning, hvordan lyder, eller streker, danner mønstre som bryter fra hverandre, muterer, og gjenforenes. Med et sterk fokus på enkelt-elementer, vær det en strek, en streng på en gitar, eller en tone i stemmen, er resultatet alltid meditativt og åpner for å slippe indre følelser løs.Dato: onsdag 1.11.

Tid: 16:00 - 19:00

Sted: Bergen Assembly

Billetter: Gratis Inngang.

Nivhek: «Engine»