2022-11-12 - Rian Treanor: Intersymmetric_NNNB_Bek

Rian Treanor: Intersymmetric_NNNB_Bek

(UK)

Rian Treanor fortsetter å utvikle prosjektet Intersymmetric – en unik trommemaskin for flere utøvere som lar flere spille sammen i sanntid over nettet. Treanor har bygd den i samarbeid med Mark Fell. Til symposiet “The Only Lasting Truth is Change” gjennomfører Treanor en workshop som utforsker nye måter å skape lyd og lage algoritmiske mønstre på. Han leder også en liveperformance i samarbeid mellom ulike deltakere som kan delta fysisk eller på avstand via nett. Performancen bygger på materialer utviklet under workshopen.

Workshop: 9.-10. november

Filmvisning og liveperformance: 12. november kl. 15.45

Workshopen gjennomføres i samarbeid med Nyege Nyege som fortsettelse av en serie BEK og EKKO startet i Bergen i 2021. Workshopen er utviklet for og sammen med nevrovarierte personer. Den foregår parallelt med en workshop for barn i Kampala (UG), der deltakerne kan interagere med hverandre og skape musikk sammen. Til sammen vil workshopene munne ut i en ny gruppeperformance.

Intersymmetric-serien begynte i 2020, da både Fell og Treanor jobbet med alternativer til liveperformance med fysisk frammøte. De tidligere eksperimentene deres ledet til et mer omfattende prosjekt med ambisjon om å la deltakere uten spesialkunnskaper kunne ta del i gruppeperformancer. Programmerer James Bradbury ble brakt inn for å utvikle et brukergrensesnitt for nett til systemet, med vekt på å gjøre det tilgjengelig. Mønsterne blir delt i sanntid, så dersom en bruker i en annen by eller et annet land gjør en endring, vil endringen umiddelbart gjenspeiles på maskinene til andre brukere. Prøv det her: www.intersymmetric.xyz/nnnb

Under workshopen i Bergen blir deltakerne invitert til å bruke spesialbygde verktøy for å spille sammen med komplekse musikalske systemer, men på en inviterende og dynamisk måte som ikke krever spesialkunnskap. Deltakerne skaper performative regelsett, omtrent som regler i et spill, og utvikler meningsfulle, ikke-verbale og overraskende former for samspill i grupper.

RIAN TREANOR

Rian Treanor arbeider på nyskapende vis i krysningspunktet mellom klubbkultur, eksperimentell kunst og datamaskinmusikk. Han skaper en fascinerende verden av musikk, komponert av fragmenterte og sammenførte elementer. Etter en serie EP-er på The Death of Rave & Warp underlabel Arcola, har hans siste LP-er ‘ATAXIA’ & ‘File Under UK Metaplasm’ for Planet Mu i 2020 etablert han som både en forstyrrende og essensiell ny stemme i britisk undergrunnsklubbmusikk. Ved å bruke programmeringsspråket Max/MSP spesiallager han programvare for å utforske utvidede rytmiske teknikker og algoritmiske prosesser. Han bygger innretninger som gjør det mulig å skape spontane mønstre innenfor ulike typer samarebid, workshoper, liveperformance og installasjoner.

NYEGE NYEGE

Nyege Nyege Festival ble grunnlagt i Uganda i 2014 som en inkubator for å utvikle nye talenter fra den østafrikanske regionen. Siden den gang har Nyege Studios og de tilhørende plateselskapene Hakuna Kulala og Nyege Nyege Tapes sluppet over 35 album, vært på turne med over 300 internasjonale konserter og fått en rekke priser og anerkjennelse for sin banebrytende virksomhet, både når det gjelder plateutgivelser og festivalen selv. Sammen med sine partnere tilbyr Nyege Nyege nå en fullstendig pakke med plateselskap og management for musikere, inkludert sitt eget bookingbyrå.

Workshopen, presentasjonen og performancen blir organisert av BEK, Ekko og Østre for symposiet “The Only Lasting Truth is Change”.

THE ONLY LASTING TRUTH IS CHANGE

The Only Lasting Truth is Change er et utvidet symposium som undersøker nåværende og framtidige rammeverk for kunst, teknologi, natur og makt, og som foregår i Bergen og på nett 9.–13. november 2022. Detaljert program kunngjøres 12. oktober på www.bek.no

Symposiet organiseres av BEK med støtte fra Norsk kulturråd, Fritt Ord, Bergen kommune og Royal Norwegian Embassy in Beijing, og i samarbeid med Northing, Hordaland kunstsenter, Ekko, Østre, Nuts And Bolts og Entrée. Grafisk design av Vera Gomes.Dato: lørdag 12.11.

Åpningstid: 19:52

Tid: 14:45

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre