Il Klangkveld Finale
Línt (Klangkollektivet / NO)
Monstereo (Klangkollektivet / NO )
Ekkolodd (Klangkollektivet / NO)
The Entrepreneurs (DK)
Tarjei Nygård (NO)
Ekko djs (NO)
Dato/Tid
Lør 18. Mars - Lør 18. Mars
20:00 - 03:00
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Billetter
Billetter selges i døren, 150,- før 00.00, 100,- etter.

Ekko og Klangkollektivet inviterer til fest, feiring og mimring 18. mars på Østre. Klangkollektivet har levert utgivelser av høy kvalitet i fem år, men avslutter nå kapittelet med stil. Fire knallband stiller opp til konsert, mens Ekko djs og Tarjei Nygård snurrer plater før og etter.

Etter fem år med eksperimentering og moro, avsluttes nå kapittelet Klangkollektivet. I 2012 gikk en en gjeng med entusiastiske og idealistiske musikkelskere sammen for å løfte Bergens undergrunn til overflaten. Det har de absolutt fått til. Ekko djs spiller i pausene mellom konsertene nede fra 20.30 til 01.00, mens Tarjei Nygård (som snart kommer med ny EP på ESP Institute) tar over spakene i Fongaard fra 00.15.

Línt

20:30
Østre - 2.etg - Fongaard
Mektige lydlandskap i postrock-tradisjon toppa med element frå pop, hip hop og trip hop. Gåsehudstemning både live og på plate, som har nådd utover landegrensene. Hove, fredsprisutdeling, bylarm, Spot i Danmark og eit kjøkken er nokre av stadene Línt har spelt på. Var med i Klangkollektivet før me visste det var Klangkollektivet. Signerte nettopp platekontrakt i Tyskland så no skal dei utforske kontinentet!
Les mer

Monstereo

21:30
Østre - 2.etg - Fongaard
Solide gitarriff, svevande jamparti, insisterande støyinnslag og utradisjonelle låtstrukturar. Kompromisslaust lydbilete fullt av energi og overraskingar. Monstereo har rocka Hulen til kanten, spelt blant sognefjell på Fresn og vore på turné i Kina. Innimellom dei utforskande jampartia, serverer kvartetten raske og umiddelbare rockelåtar, ein dynamikk som har sikra bandet eit sterkt liverykte. 
Les mer

Ekkolodd

22:30
Østre - 2.etg - Fongaard
Velprodusert, drøymande psykedelisk pop med mørke, absurde tekstar framført på gudbrandsdalsdialekt. Leikande og støyande gitarriff, perlande piano og svevande vokalmelodiar. Klangkollektivet vart til etter ein heftig konsertkveld med Ekkolodd og Monstereo på Hulen:) Ryktene seier det er nytt materiale på gong, som me får sniklytte til på klangkvelden! 
Les mer

The Entrepreneurs

23:30
Østre - 2.etg - Fongaard
Dansk fyrverkeri av ein trio som lagar furore på danske festivalar med sitt rockeshow. Melodiøs punkrock som smeller og sparker på ein svært så behageleg måte. Noice and romance, som dei kallar det. Bandet er kanskje ukjent for oss nordmenn enn så lenge – men det trur me ikkje varer lenge! Desse drenge kan det å levere rockeshow!
Les mer

Tarjei Nygård

00:15
Østre - 2.etg - Fongaard
Tarjei Nygård, Ekko-venn og Perkapella-sjef, er en meget habil produsent og DJ som for tiden jobber med å sette sammen et nytt liveshow. Han har også en EP på vei som skal ut på ESP Institute, og på sitt eget plateselskap Untz Untz (som han driver sammen med Eirik Fagertun), er en plate med Skatebård rett rundt hjørnet. Tarjei tar over platespillerne fra 00.15 og spiller ut natten, og kanskje får han besøk av en og annen husnisse. ...
Les mer