Ekkoklubb nr. 68
Reckless Kettle & Hildsvini (SCT)
HC Gilje: Radiant (NO)
Sansibar (FreiTanzPlatten / FIN)
Dato/Tid
Fri 17. January
22:00 - 03:00
Location
Østre - Østre Skostredet 3
Tickets
Gratis inngang før 22.30, 120,- fra 22.30

Bergen får ny lysfestival, Bergen Lights, og åpningsfesten skjer på Østre fredag 17. januar i samarbeid med Ekko. 

På programmet er Lights #6: Festivalgjest HC Gilje med den audiovisuelle installasjonskonserten Radiant, og den finske elektroartisten Sansibar gjør et live-set, etterfulgt av Reckless Kettle & Hildisvini, to skotske djs som spiller en blanding av kraut, elektro og house som de har sniffet opp fra undergrunnen – veldig dansbart!

Konserten med HC Gilje er gratis, cc: 120 fra 23.30

Sansibar: https://soundcloud.com/sunnysibar

Om Lights #6:
I radiant (2018) beveger en hvit laserstråle seg over en stor flate og tegner punkter og streker som bare er synlig et lite øyeblikk før det blir borte, bortsett fra at lysstrålen etterlater seg spor: Flaten er dekket med et fosforiserende pigment som fanger lys og deretter avgir et grønnlig skjær som gradvis blir borte. De enkle strekene projisert med det intense frenetiske hvite lyset fra laseren legger seg lag på lag i et kontinuerlig foranderlig nett av grønne skimrende linjer.
Det kraftige lyset fra laseren aktiverer ikke bare den fosforiserende overflaten på det runde gulvet, hele rommet blir lyst opp og intensivert av lyspulsene som reflekteres fra gulvet. Det hvite lyset kaster harde skygger ut i rommet i kontrast til grønnskjæret fra gulvet som gir et mykt lys til omgivelsene.
Fosforiserende “Glow in the dark” mineraler var kjent allerede på Galileo´s tid, da ble de kalt solsvamper. Laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation), en relativt ny oppfinnelse, er en lyskilde kraftigere enn solen. En av de tingene som skiller laser fra andre lyskilder er den ekstremt smale lysstrålen som gir et konsentrert lyspunkt selv på lengre avstander.
Gilje utforsker forholdet mellom det alltid bevegelige lyspunktet og overflatens evne til å absorbere og avgi lys. Det skaper en spenning mellom det raske og det langsomme, øyeblikket i forhold til lengre strekk av tid, det som bygges opp og det som brytes ned.

Installasjonsversjonen av Radiant ble første gang presentert på Berlin Atonal i 2018.
Radiant Live er et bestillingsverk for Sonic Acts festivalen 2019.
Presentasjonen på Bergen Lights blir norgespremieren.
Additional sound programming: David Kiers.

Reckless Kettle & Hildsvini

00:45
Fongaard Stage - 1st floor - Østre
Reckless Kettle & Hildsvini are two music passionates from the Scottish hillside. Reckless Kettle has a passion for collecting a wide spectrum of vinyl which is clear in his performance – the motto is always “Keep it Freaky”, something which is very much reflected in the tune selection! Hildsvini is the cherry on top, mixing it up with her own eclectic selection. 
Read more

HC Gilje: Radiant

22:00
Fongaard Stage - 1st floor - Østre
Om Lights #6:I radiant (2018) beveger en hvit laserstråle seg over en stor flate og tegner punkter og streker som bare er synlig et lite øyeblikk før det blir borte, bortsett fra at lysstrålen etterlater seg spor: Flaten er dekket med et fosforiserende pigment som fanger lys og deretter avgir et grønnlig skjær som gradvis blir borte. De enkle strekene projisert med det intense frenetiske hvite lyset fra laseren legger seg lag på lag i et kontinuerlig foranderlig nett av...
Read more

Sansibar

23:45
Fongaard Stage - 1st floor - Østre
Read more