Refract / Recurse (Birk Nygaard & Tijs Ham / NO/NL)

«Refract / Recurse» er en lys- og lydinstallasjon av Tijs Ham og Birk Nygaard. Spredt laserprojeksjon og elektronikk, bestående av analoge mikseres feedback, kombineres og genererer musikalske landskap og glitrende lys. Laserstrålene brytes, lyser opp rommet i en hypnotiserende puls mens musikken sakte bygger seg opp til en altomfattende lydbølge.

Prosjektet har tidligere kun vært presentert live, men vil til Ekkofestivalen gjøres om til et utstillingsformat.

Birk Nygaard & Tijs Ham (NO/NL)

Birk Nygaard er en bergensk lyskunstner, designer og scenograf som kontinuerlig pusher grensene for hva som er mulig i lysdesign. Lederen av Bergen Lysfestival er spesielt god med laser, og har utmerket seg med flere lasershow og installasjoner, bl.a. for Ulver og flere ganger under Ekkofestivalen.

Tijs Ham er en lydkunstner fra Nederland som jobber innen live elektronisk musikk og lydkunst. Han har jobbet internasjonalt som kunstner, arrangør og produsent på flere festivaler for elektronisk musikk og lydkunst. I sine egen kunstutøvelse fokuserer han på kaotiske prosesser og uttrykk, som også er det drivende temaet for hans kunstneriske forskning ved UiB.