EKKO FESTIVAL XVIII
Vetle Junker «MAD» («MONO» - live)
Dato
Tir 26. Oktober
Tid
23:00 - 23:15
Sted
Oram - 1.etg - Østre
Kjøp billetter

«MONO» er et komposisjon- og fremføringsprosjekt igangsatt under mørke restriksjonsskyer. Fem lokale komponister har fikk frie tøyler til å komponere for en enkel høyttaler. Verket skulle så avspilles utendørs i et samfunn preget av lav sosial aktivitet og tomhet, og dokumenteres. Resultatet ble fem kortfilmer med feltopptak hvor verkene og omgivelsene smelter sammen både i lyd og bilde.

I halvannet år har digitale flater preget kulturformidlingen. Nå er plutselig solen stått opp igjen og vi kan møtes i samme rom igjen. Under festivalen ikles verkene en ny drakt når komponistene selv fremfører dem på i ulike formater og med ulike oppsett av lydsystem på Østre.

Spenning og motstand bråker alltid, transformatorstasjoner er summende vitale deler av samfunnsstrukturen, både før, under og etter en samfunnslammende virussituasjon.

Vetle Junker er en produsentkameleon som har ulike roller i mange forskjellige bandkonstellasjoner. Han har satt sitt preg på kjente prosjekt som Verdensrommet, Softcore Untd., og produserer for og spiller med en rekke andre kjente artister. Vetles eget soloprosjekt er hakket mer eksperimentelt en mye annet han har bidratt til å skape – rendyrket instrumentalmusikk uten påvirkning fra andre, kun i samspill med seg selv.

Film og lydopptak er gjort på Damsgård. Ikke nødvendigvis et område kjent for velpleide offentlige hager, men noen perler finnes likevel. Vi fikk slippe til samtidig som de restaurerte skulpturene ved siden av. Under festivalen videreutvikler Vetle sin komposisjon og fremfører den for første gang.

Den digitale delen av Mono-prosjektet kan og så oppleves på vår Digitale Arena her

Dagens Program