Lydklubb #3
Verdensrommet (Nabovarsel - NO)
Dato
Fre 25. November
Tid
23:15 - 00:15
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
19:00 - 03:00

I femte klasse på barneskolen møttes Andreas Høvset og Vetle Junker via en felles fascinasjon for heltene Oasis og Red Hot Chili Peppers. Mange år senere ble de en sentral del av Verdensrommet og i 2012 ga de ut den friske dobbeltsingelen “Sidelengs/Nytt” på Bergensbaserte plateselskapet Nabovarsel. I likhet med andre lokale band som Hjerteslag, Chain Wallet og Advanced Language står musikken sjelden stille og drives frem av hypnotiserende gitarer, pulserende synther og raske trommer. Stemmene til Andreas og Velte svever over musikken som en sky og drypper av ekko og delay.

2014 ble et vendepunkt for det unge bandet. De unge musikerne gikk under jorda for å fokusere på sitt debutalbum. Det som vi har hørt vitner om at de har brukt tiden godt. Det musikalske uttrykket virker revitalisert og tydeligere. Det er en nyskapende og utfordrende plate som er vanskelig å sjangerdefinere. Less is more er et konsept mange musikere har tydd til gjennom årene og det kommer virkelig til sin rett her. Studio-trommene er trimmet vekk, det er færre musikalske elementer som krangler om plass og det som gjenstår er et genuint, tett samspill mellom Andreas og Vetle, underbygget av trommemaskiner, synther og korte gitarseksjoner. Det er tidsriktig, men aldri forutsigbart. Det finnes få direkte sammenligninger, men man kan tenke seg til en blanding av James Moody, Chet Baker og Mac DeMarco.

For anledningen kommer Verdensrommet til Ekko i en nedstrippet versjon – Andreas og Vetle skal gjøre en intim konsert med noen få analoge instrumenter og en mikrofon.