EKKO Nr. 12
Vaghe Stelle (Other People - ITA)
Dato
Lør 31. Oktober
Tid
21:30
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
19:30 - 03:30
Billetter
240,- (KONSERTEN KL 20.00 ER GRATIS)

Torino-fødte Daniele Mana startet sin musikk-karriere med piano, men endte opp med samplere og software. Det skal vi være glade for. Den italienske trollmannen sin forkjærlighet for alt fra 70-tallets krautrock og psykedelisk musikk til kontemporære sjangre som grime og 2-step har gitt utslag i noen ekstraordinære, schizofrene og vakre komposisjoner.

På albumet «Sweet Sixteen» kommer dette sammen i en form som ikke ligner noe annet. Over åtte låter strekker Daniele seg fra abstrakt, eksperimentell musikk til tekno og støy. Ofte spiller han på strengene til alle sjangrene samtidig. Verket fremstår som et strømlinjeformet soundtrack til en dystopisk verden hentet fra en fremtid vi bare kan tenke oss. Sammenligninger med artister som Actress og Burial er uungåelige, samtidig som Vaghe Stelle står støtt på egne ben med en unik og annerledes lyd.

Ekko er ikke alene om denne begeistringen. Vaghe Stelle tegnet nylig kontrakt med Other People, Nicolas Jaar sitt plateselskap. «Abstract Speed + Sound» er en plate med syv spor der Daniele bruker anledningen til å utforske digitale nettverk, med spesielt fokus på hvordan slike nettverk flytter på mennesker og hvordan våre representasjoner beveger seg gjennom slike nettverk.

Dagens Program
Korskirken, Bergen Oram - 1.etg - Østre Østre - 2.etg - Fongaard