Ekko Festival nr. 17
«The Practice Of Love» – Jenny Hval (Sacred Records / NO)
Dato
Tor 29. Oktober
Tid
20:30
Sted
Cornerteateret – Møhlenpris
Åpningstid
20:00 - 22:00
Kjøp billetter

Jenny Hval: The Practice of Love

Kjærlighet i praksis = magi i praksis

The Practice of Love er en multidisiplinær fordypning i musikk, litteratur og bevegelse av musiker, komponist og tekstforfatter Jenny Hval. Soniske, visuelle og koreografiske ideer utforskes og stemme, lyd – og til og med kropp – omdannes til tekst i en prosess Hval beskriver som «en form for magi». Med et multinasjonalt ensemble bestående av eksperimentelle musikere, vokalister, dansere og videokunstnere, vil forestillingen bidra til å utvide Hvals territorium ytterligere.

The Practice of Love ser på forholdet mellom livet og kunsten – en uløselig sammenheng som forener muligheten til å skape kunst og liv med en søken etter et felles språk gjennom å snakke, synge og skrive sammen. Verket ser også på forholdene mellom stemme/nærvær/livet og det skrevne ordet/fravær/død: Stemmen kommer fra en levende kropp, og det er slik vi først forholder oss til andre mennesker: ved å lytte til og reagere på våre mødres stemmer. En død kropp kan ikke lenger si «jeg», og de skrevne ordene er kun etterlatenskaper meislet inn i våre gravsteiner. Er det en form for dødsdrift å være tiltrukket av ordet?

Ved bruk av lyd, tekst og bildemanipulasjon, er The Practice of Love både en magisk seanse og en undersøkelse av kreativitetens natur.

Dagens Program
Cornerteateret – Møhlenpris