EKKO Nr. 12
The Megaphonic Thrift (YAP - NO)
Dato
Ons 28. Oktober
Tid
23:00
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
21:00 - 01:00
Billetter
170,-

Det blir ikke overraskende mye lyd når man bestemmer seg for navnet “The Megaphonic Thrift”. Bergenskvartetten har aldri vært redd for å tøye decibel-grensene, det være seg i studio, hjemme eller på scenen. Med gitarer, pedal-effekter, trommer og diverse analoge intrumenter har bandet i lengre tid utmerket seg som Norges svar på Sonic Youth.

Denne referansen er spesielt treffende på deres to første album «Decay Decoy» og «The Megaphonic Thrift». Der den første kanaliserer flere band tilknyttet det legendariske plateselskapet Sub Pop med deilige gitarriff, drivende rytmer og følelsesladde tekster er den andre et mye mer omfattende verk. Bandet eksperimenterer her i større grad med instrumentene og ved flere anledninger høres det ut som om låtene er i ferd med å falle fra hverandre. Det skaper en nerve og tvinger lytteren til å klamre seg fast til det som måtte være igjen.

The Megaphonic Thrift har i flere år vært et av Norges mest aktive og kritikerroste live-band. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Der mange band forsøker å gjenskape låter fra studioinnspillinger på scenen, ser The Megaphonic Thrift på scenen som et sted for utforskning og eksperimentering. Mye av låtmaterialet kles opp i nye drakter, komposisjonene endres ofte drastisk og tilføres helt nye elementer ved bruk av ekko, delay og andre spesialsydde effektbokser. Erfaringen fra dette arbeidet kommer tydelig frem på The Megaphonic Thrift sitt nyeste album; «Sun Stare Sound».

På det nye albumet jobber TMT i større grad med nye uttrykk. Låtene har innslag av både pop, shoegaze og indie, men veggen av støy og feedback er fortsatt tilstede. Medlemmene virker tryggere på hverandre og ikke minst på eget uttrykk, som nå har fått en egenart få andre norske band kan vise til.

Dagens Program
Østre - 2.etg - Fongaard Oram - 1.etg - Østre