EKKO FESTIVAL XVIII
Skatebård «Tårnets Plass» («MONO» - live)
Dato
Tir 26. Oktober
Tid
23:30 - 00:00
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Kjøp billetter

«MONO» er et komposisjon- og fremføringsprosjekt igangsatt under mørke restriksjonsskyer. Fem lokale komponister har fikk frie tøyler til å komponere for en enkel høyttaler. Verket skulle så avspilles utendørs i et samfunn preget av lav sosial aktivitet og tomhet, og dokumenteres. Resultatet ble fem kortfilmer med feltopptak hvor verkene og omgivelsene smelter sammen både i lyd og bilde.

I halvannet år har digitale flater preget kulturformidlingen. Nå er plutselig solen stått opp igjen og vi kan møtes i samme rom igjen. Under festivalen ikles verkene en ny drakt når komponistene selv fremfører dem på i ulike formater og med ulike oppsett av lydsystem på Østre.

Den verdensvante produsenten og dj-en Bård Aasen Lødemel har gått veien fra Hovdebygda til Berghain. Som italo-spesialist og leverandør av førsteklasses rytmer og lyd har han gitt ut elektroniske perler på en snor via eget label Digitalo Enterprises, men også Sex Tags, Bordello a Parigi, Untz Untz, 90's wax og mer – i tillegg til å ha spilt på lassevis av klubber over hele verden.

Ekko har lenge hatt et tett og godt samarbeid med Bård og han har gjennom årene komponert en rekke nye verk til Ekko.

Noen plasser i byen lever sitt eget liv, på tross av omstendighetene, sånn var det også i Bergen det siste halvannet året. Komposisjonen «Tårnets Plass» kler både en tom by og et fullt dansegulv.

Hele den digitale delen av Mono-prosjektet kan og så oppleves på vår Digitale Arena her.

Dagens Program