Ekko Festival nr.13
Samuel Kerridge «Fatal Light Attraction» (UK - Houndstooth)
Dato
Fre 28. Oktober
Tid
00:15 - 01:00
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
20:00 - 03:00
Billetter
180,- + avgift
Kjøp billetter

Samuel Kerridge har de siste årene oppnådd en solid fanbase på grunnlag av sin seige og intense techno, som kan minne om en miks av tunge drone-vegger og industrielle maskinlyder. Kerridge bender og bøyer på tradisjonelle 4/4-konvensjoner, og tvinger lyden mot noe enda kraftigere, tydelig preget av at mannens inspirasjonskilder inkluderer post-punk og tung dronemusikk såvel som undergrunns dansemusikk. Kerridge – som er engelsk -  har de siste årene bodd i Berlin og arrangert de etterhvert legendariske Contort-klubbkveldene, som også har gitt sitt navn til hans eget label.

‘Fatal Light Attraction’ – som er Kerridges fjerde album -  ble sluppet på labelet Downwards tidligere i år, og blir av mange regnet som hans hittil tyngste og mest ekstreme album. I kjølvannet av releasen har han tatt med seg et audiovisuelt liveshow ut på veien, og det er dette showet vi skal få oppleve på årets Ekko.

Liveshowet hadde premiere på Atonalen i Berlin tidligere i år, og er laget i samarbeid med Andrej Boleslavský og Mária Júdová. Boleslavský og Júdová har konstruert et lyssystem som er operert via live programmering, og som fortløpende vil reagere på lydkilder.