Ekko Festival nr.14
Rudi & Admir (Maksimal / NO)
Dato
Lør 28. Oktober
Tid
21:00 - 22:00
Sted
Oram - 1.etg - Østre
Åpningstid
20:30
Kjøp billetter

Admir Korjenic er en sunnmøring som emigrerte til Bergen i 2005, han har sterke røtter i både Østre og Ekko, selv om han nå har flyktet til Oslo. Han deler tiden sin mellom livet som produsent og å drive plateselskapet Maksimal, som gir ut elektronisk musikk fra Bergen. Platesamlingen hans bærer preg av optimistisk glede, fra spansk wave-inspirert house ala John Talabot til afrikansk stammemusikk og deilig, sensuell disko rett fra 52nd street i NY. Det veksler og svinger mellom blytunge rytmer og luftige melodier, og i det siste har han fått spesielle interesser for lange seige droner og ambiente lydlandskap. 

 Rudi Valdersnes har vært en aktiv artist på den elektroniske musikkscenen i Bergen i en årrekke, og har frekventert byens klubbscener hyppig fra både danse- og scenegulvet. I 2016 gjorde han et bestillingsverk for Ekko, som for alvor viste fram hans evne til å frambringe bilder gjennom rytme og klang. 

Rudi og Admir deler en felles interesse for minimalistisk dansemusikk, der lyden er strippet ned til de aller minste bestanddelene, men fortsatt er funksjonalistisk, dansbart og gøy. Denne kvelden samles de bak bordet med to trommemaskiner, en haug ambient- og dronemusikk på plate og mikser det hele sammen til en svevende og transenderende cocktail.

Dagens Program
Oram - 1.etg - Østre Østre - 2.etg - Fongaard