Ekko Festival nr. 17
rRoxymore (DBALP006 / DE)
Dato
Lør 07. November
Tid
23:00
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Kjøp billetter

EKKO & IDEOPHONE pres:
THE TELEPHONE CALL

Senere i høst gir bergensbaserte Ideophone Records ut sin tredje vinylutgivelse, IDE003, med remikser av rRoxymore, Nkisi & Ydhessa. Samarbeidet og samtalene mellom artister har stått sentralt i samarbeidsprosjektet med Ideophone-gjengen, og hva som skjer når ulike artister fra forskjellige praksiser går sammen om å omforme og utforske hverandres materiale.

Under normale, ikke-pandemiske omstendigheter, hadde vi nok invitert alle bidragsyterne til en felles konsertkveld under festivalen, men slik ville ikke verden det i år. I stedet har vi jobbet sammen for å finne en måte for hvor noen av artistene allikevel kan opptre på samme scene samme kveld. Ikke alle kan være tilstede fysisk, men med litt teknologi lager vi en løsning.

RROXYMORE
Enten på scenen, på plate eller i dypt samarbeid, de musikalske ideene til rRoxymore beveger seg i et tempo og utvikles i en høy frekvens, at det kan være vanskelig å holde tritt. Like respektert for hennes esoteriske, offbeat klubbutgivelser – distinkte og av og til provoserende dance cuts som er like tilfredsstillende for DJs å mikse som for dansegulvet å suge til seg – som hennes semi-improviserte liveopptredener, har den rene fordomsfrie energien i hjertet av rRoxymore's arbeid tjent henne en plass som en av de mest vitale artistene i utkanten av den moderne klubbkulturen, forankret i eksperimentering, samarbeid og en skarp følelse av sosial bevissthet.

rRoxymore's fortryllende og litt psykedeliske DJ-sett, som har ført henne til noen av verdens mest respekterte klubblokaler, inkludert Berghain, Concrete, De School, Fabric og MOMA’s PS1 series, samt en rekke dans- og eksperimentelle festivaler, inkludert Unsound, Mira, Nuits Sonores, Dimensions, Mutek og Freerotation. I økende grad har rRoxymore's livesett konsumert mye av kunstnerens verden.

I tillegg til bidrag på banebrytende plateselskap som Timedance og Ostgut Ton, har rRoxymore funnet et hjem som en sentral artist på det britiske labelet Don't Be Afraid, et kjent utløp for idiosynkratiske plater som fanger både dance-musikkens euforiske historie og dens komplekse framtid.

Hun fortsetter å pushe hennes musikk fremover til et større og mer diverst publikum, mens hun beholder den samme klarheten i synet og en ydmyk trang til å eksperimentere. rRoxymore forsetter å pushe grensene, og er en produsent som stadig utvikler seg med autentiske utrykk.

Dagens Program
Online Østre - 2.etg - Fongaard