EKKO Nr. 12
Rroxymore (Human Level - FR)
Dato
Fre 30. Oktober
Tid
00:30
Sted
Oram - 1.etg - Østre
Åpningstid
19:30 - 03:30
Billetter
240,- (KONSERTEN KL 20.00 ER GRATIS)

Hvordan skaper man nye rytmer som fortsatt er transesettende og dansbare? Hvordan bevarer man integriteten når suksessen endelig kommer? Det kan virke som om franske Hermonie Frank, også kjent som rRoxymore, kan svaret på nettopp de spørsmålene bedre enn de fleste andre.

Hermonie startet sin musikk-karriere i en garasje i Montpellier. Med Akai 950-sampler og Cubase på datamaskinen, vandret hun uredd gjennom tonnevis med lyder, musikkspor, opptak av instrumenter og effekter. Parallelt med arbeidet i studioet ble hun raskt et kjent fjes for byens mange danseløver. Som DJ spilte hun plater med røtter i jazz og funk, men blandet dette med nyere elektronisk musikk. Noe må ha skjedd i løpet av disse årene, for etter hvert sluttet Hermonie å sample og begynte å eksperimentere mer med analoge synthesizere og teorien bak de til tider komplekse instrumentene. Hun utviklet en særegen tilnærming til instrumentasjon og lykkes på kort tid med noen unike utgivelser.

Hennes første låt «Wheel of Fortune» havnet på plate sammen med DFA-favoritten Planningtorock. En herlig, muterende hybrid av tekno og elektro med innslag av acid og tribal house. I år overgikk hun til og med denne bragden da hun delte plass med selveste Olof Dreijer fra The Knife. Med den noe vage tittelen «DR-1», er låten uten tvil det mest rytmiske hun har gitt ut så langt og mye tyder på at Hermonie ikke kommer til å gi opp dansegulvet med det første. Det bør vi alle være glade for. Hennes åpne tilnærming til rytme og eksperimentering er helt nødvendig for at de tradisjonsrike sjangrene som house og tekno utvikles videre.

Dagens Program
Oram - 1.etg - Østre Østre - 2.etg - Fongaard