EKKO Nr. 12
Rival Consoles (UK)
Dato
Fre 30. Oktober
Tid
22:30
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
19:30 - 03:30
Billetter
240,- (KONSERTEN KL 20.00 ER GRATIS)
Kjøp billetter

Rival Consoles er enmannsprosjektet til lydentusiasten og akademikeren Ryan West. West tilbrakte sine yngre dager med å eksperimentere med IDM, glitch og dansemusikk. Likevel er det hans søk etter en organisk og homogen lyd som for alvor skinner gjennom når man blir kjent med hans mange nyskapende produksjoner.

Med et lite utvalg av analoge instrumenter, jobber West med små og store lyder som til stadighet brytes opp av støy, perkusjon og tunge, intense synther. Denne kampen mellom de små detaljene og de massive synthene er noe som kjennetegner West sine produksjoner og som gir musikken hans en nerve man ofte finner hos andre kontemporære artister som Jon Hopkins, Moderat og Nicolas Jaar.

West deler hus med Ekko-favoritten Nils Frahm og den islandske komponisten Ólafur Arnalds. Ved første øyekast kan det virke som en tilfeldig kombinasjon, men de tre deler mer enn samme tak - det er en felles fascinasjon for lyd og eksperimentering og en uredd tilnærming til nye former for elektronisk musikk. West er for tiden aktuell med samleplaten «Odyssey/Sonne» som samler hans to første EPer med samme navn.


Dagens Program
Østre - 2.etg - Fongaard Oram - 1.etg - Østre