EKKO FESTIVAL XVIII
Niilas «Between Borders» («MONO» - live)
Dato
Tir 26. Oktober
Tid
21:45 - 22:15
Sted
Oram - 1.etg - Østre
Kjøp billetter

«MONO» er et komposisjon- og fremføringsprosjekt igangsatt under mørke restriksjonsskyer. Fem lokale komponister har fikk frie tøyler til å komponere for en enkel høyttaler. Verket skulle så avspilles utendørs i et samfunn preget av lav sosial aktivitet og tomhet, og dokumenteres. Resultatet ble fem kortfilmer med feltopptak hvor verkene og omgivelsene smelter sammen både i lyd og bilde.

I halvannet år har digitale flater preget kulturformidlingen. Nå er plutselig solen stått opp igjen og vi kan møtes i samme rom igjen. Under festivalen ikles verkene en ny drakt når komponistene selv fremfører dem på i ulike formater og med ulike oppsett av lydsystem på Østre.

Niilas har vært superproduktiv de siste to årene, med mange jern i ilden. Han gav ut sitt første egenproduserte album «Also This Will Change», og nylig kom også et remix-album med tittelen «Also This Has Changed». Han lager bassorientert utypisk klubbmusikk med melankolske undertoner, deilig detaljarbeid og stødig kontroll på sjanger og estetikk, og overrasker stadig med nye innovative og detaljerte lydbilder.

Tittelen «Between Borders» peker både på året vi har bak oss og er en påminnelse om lysere tider, nye utfordringer og muligheter. Opptaket til første del av prosjektet er gjort på en arkitektonisk brutal lokasjon, under en bro som mange passerer hver dag. Under festivalen presenterer han verket selv i 1. etasje på Østre.

Den digitale delen av Mono-prosjektet kan også oppleves på vår Digitale Arena her.

Dagens Program