EKKO Nr. 12
Niilas (Balsa Wood - NO)
Dato
Fre 30. Oktober
Tid
01:15
Sted
Oram - 1.etg - Østre
Åpningstid
19:30 - 03:30
Billetter
240,- (KONSERTEN KL 20.00 ER GRATIS)

Sjeldent har man sett en så rask utvikling hos en musiker som hos Niilas, den unge Bergenseren som i år har tatt de fleste med storm. På knapt et år har han rukket å remixe Sondre Lerche og Stockhaus, gjeste P3, bli spilt på BBC1 Radio og gi ut en flott låt på det nystartede plateselskapet i Bergen; Balsa Wood.

Niilas er på mange måter et barn av den digitale tidsalderen. Karrieren hans skyter fremover i full fart godt hjulpet av Facebook, nedlastinger på Soundcloud og hyggelige tweets fra anerkjente musikere over dammen. Man kan også trekke paralleller til hans musikalske uttrykk. Niilas jobber med rytmer fra moderne sjangre som 2-step, trap og grime, sjangre som for alvor har skutt fart i kjølevannet av digitalisering av musikk og tilgjengeliggjøring av brukervennlige sequencere.

Her bryter imidlertid Niilas med flere av sine kollegaer. Der mange produsenter som jobber med de nevnte sjangrene ofte prioriterer rytme, bass og rap og rendyrker dette uttrykket, virker det som om Niilas bruker like mye tid på fengende melodier som på heftige beats. Det er en fin dynamikk mellom de musikalske og rytmiske elementene. Låtene fremstår som både musikalsk interessante og rytmisk utfordrende. Det er kanskje ikke overraskende ettersom Niilas har tidligere spilt både gitar og piano.

Niilas skriver selv at han henter inspirasjon fra Casiokids, Røyksopp, Drippin og Cashmere Cat. Fortsetter han i samme tempo tar det nok ikke lang tid før noen skriver det samme om Niilas.

Dagens Program
Oram - 1.etg - Østre Østre - 2.etg - Fongaard