EKKO FESTIVAL XVIII
Matmos «If All Things Were Turned to Smoke» («Around Nothing and Everything Gone to Hell» del 1)
Dato
Tor 28. Oktober
Tid
21:40 - 21:50
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Kjøp billetter

Sammen med komponist, kurator, evig produktive og alltid aktuelle ekkovenn Lasse Marhaug, presenterer vi prosjektet «Around Nothing and Everything Gone to Hell».

- 5 nye komposisjoner, alle laget for et multikanals spesialtilpasset høyttaleroppsett.

Et prosjekt som kombinerer fysiske lydopplevelser og avspilling/fremføringer, tilpasset, men ikke tvunget frem av en hverdag hvor reising og fysisk kontakt lenge har vært begrenset.

Komponistene som bridar er Jim O´Rourke, Mariam Rezaei, Vivian Wang, Matmos og Lasse Marhaug.

Matmos «If All Things Were Turned to Smoke»

Denne amerikanske super-duoen bestående av M.C. Schmidt og Drew Daniel har de siste 25 årene markert seg som brobyggere mellom den elektroniske kunst- og poplærmusikken, ofte med tydelig konseptuelle rammer på sine prosjekter. Bl.a. handlet deres siste album om vår tids forhold til plast. Deres evne til å sette sin egen musikk i slike kontekster, har etablert dem som et av de største navnene i dagens musikklandskap, og førte til at de i en årrekke var samarbeidspartnere for Bjørk på flere av hennes album og turnéer. Matmos er ikke fysisk tilstede under fremføringen, men det hindrer nok ikke dem i å sette sine egne rammer for verket.

Om presentasjon av verkene:
Noen av komponistene er tilstede under festivalen, noen bidrar med en slags digital tilstedeværelse og noen blir igjen hjemme. Verkene i prosjektet «Around Nothing and Everything Gone to Hell» presenteres av kurator og komponist Lasse Marhaug.

Dagens Program