EKKO FESTIVAL XVIII
Mari Kvien Brunvoll «Den delte byen» («MONO» - live)
Dato
Tir 26. Oktober
Tid
21:15 - 21:30
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Kjøp billetter

«MONO» er et komposisjon- og fremføringsprosjekt igangsatt under mørke restriksjonsskyer. Fem lokale komponister har fikk frie tøyler til å komponere for en enkel høyttaler. Verket skulle så avspilles utendørs i et samfunn preget av lav sosial aktivitet og tomhet, og dokumenteres. Resultatet ble fem kortfilmer med feltopptak hvor verkene og omgivelsene smelter sammen både i lyd og bilde.

I halvannet år har digitale flater preget kulturformidlingen. Nå er plutselig solen stått opp igjen og vi kan møtes i samme rom igjen. Under festivalen ikles verkene en ny drakt når komponistene selv fremfører dem på i ulike formater og med ulike oppsett av lydsystem på Østre.

Spenning og motstand bråker alltid, transformatorstasjoner er summende vitale deler av samfunnsstrukturen, både før, under og etter en samfunnslammende virussituasjon.

Mari er en av våre absolutte favorittartister, en mester innen improvisasjon og stemmekunst, som med letthet veksler mellom stilmessige variasjoner i utrykk og sjanger, enten det er folke-, samtids- eller verdensmusikk, eller som perfeksjonert hjemmesnekret ingenmannslandsmusikk i bandkonstellasjonen Building Instruments.

Eksperimentering med egen stemme, looping og vokalprosessering er sentrale elementer i både hennes komposisjoner og live-fremføringer. Hun er en produktiv komponist, som har bidratt i flere ulike konstellasjoner og som også har jobbet og bidratt til scenekunstproduksjoner, kunstfilm og lydinstallasjoner.

Til vårt mono-prosjekt bidrar hun med komposisjonen «Den Delte Byen». Opptakene til første del av prosjektet ble gjort i et summende miljø på trafo-stasjonen på Montana rett utenfor byen. Spenning og motstand bråker alltid og transformatorstasjoner er summende vitale deler av samfunnsstrukturen, både før, under og etter en samfunnslammende virussituasjon.

Den digitale delen av Mono-prosjektet kan også oppleves på vår Digitale Arena her.

Dagens Program