EKKO Nr. 12
«Ma.org Pa.git»: Alexander Rishaug, Ivar Bjørnson, Sigbjørn Apeland
Dato
Søn 01. November
Tid
19:45
Sted
Korskirken, Bergen
Åpningstid
17:00 - 00:00
Billetter
170,- (ARRANGEMENTET MED BIT20 ER GRATIS)
Kjøp billetter

Alexander Rishaug er en lydkunstner, produsent og musiker. Inspirert av repetetive mønstre og droner fra minimalistiske komponister som Steve Reich og Terry Riley, jobber Rishaug med lyd som er melodiøs, melankolsk og stille. Han utforsker toner og teksturer ved bruk av elektronikk, feltopptak og leketøy eller via eksperimentering med ulike instrumenter. På årets Ekko vil Rishaug presentere live versjonen av hans femte soloplate; «Ma.org Pa.git». Albumet består av to langvarige stykker basert på kirkeorgel og elektrisk gitar. I verket utforsker Rishaug forholdet mellom lyd, rom og akustikk gjennom manipulering av klanger og frekvenser.

Det første stykket, «Ma.org», er basert på lyder fra et kirkeorgel. Ved å forsterke lyden av luft og mekanikk, samtidig som orgelets tonale kvaliteter løftes frem, skapes organiske klangflater og skeive overtoner. Del to, «Pa.git», tar utgangspunkt i en gammel rørforsterker og elektrisk gitar. Med feedback og bruk av monotone akkorder, bygger stykket seg sakte opp mot et avsluttende crescendo.

Til Ekko har Rishaug fått med seg to lokale stjernemusikere; Sigbjørn Apeland på kirkeorgel og Ivar Bjørnson fra Enslaved på gitar. Sammen skal de fremføre «Ma.org Pa.git» for første gang på norsk jord.

Konserten presenteres i samarbeid med nyMusikk Bergen

https://www.facebook.com/nyMusikkBergen


Dagens Program
Østre - 2.etg - Fongaard Oram - 1.etg - Østre Korskirken, Bergen