EKKO Nr. 12
Long-Sam (Smulki - FIN)
Dato
Lør 31. Oktober
Tid
22:15
Sted
Oram - 1.etg - Østre
Åpningstid
19:30 - 03:30
Billetter
240,- (KONSERTEN KL 20.00 ER GRATIS)

Long-Sam, også kjent som Sami Toroi, ble i 2014 for alvor et navn mange stiftet bekjentskap med i Norge. Med albumet «Shout» på Smulki Recordings imponerte han et samlet pressekorps. På platen viste han et låtskrivertalent med dybde og plasserte seg langt frem i rekken blant Skandinaviske pop/indie-artister som kaprer hjertene til lyttere over hele Europa.

Sami har lang fartstid fra musikkscenen i Helsinki. Han har vært involvert i plateselskapet Gigawatt Recordings og ga ut sitt første album via det finske plateselskapet. Han spilte på en rekke scener mens hans første låter ennå tok form og samarbeidet jevnlig med flere lokale musikere. Denne proaktive fremgangsmåten skulle etter hvert gi gode resultater da han en dag møtte Jaakko Eino Kalevi. De to fant raskt tonen og ga ut en plate sammen i 2001. Med inspirasjon fra både jazz, dub og elektro ble «A-puoili» en plate som vitnet om potensiale og kreativitet. De to holdt kontakten og utvekslet jevnlig ideer. I 2012 kuliminerte dette med albumet «Totuuden Rakastajat/Amateurs De Vérité». Albumet er basert på en samling skisser fra 2001- 2011 og viser begge artistenes store styrker. Det er catchy tekster, løse rytmer og nydelige melodier. Selv om albumet på overflaten har åpenbare trekk som kan minne om synth-pop og indie, er det likevel spor fra både krautrock, ambient og avant garde musikk å finne på flere av låtene.

Med albumet «Shout» landet Long-Sam på den internasjonale scenen. Selv om ideene på denne platen er mer abstrakte og eksperimentelle, er det ingen tvil om at det er en artist som er tro på egne ferdigheter og som tør å skrive låter som tar plass. Låter som «The General Stood On» og «Looking At» er låter som er så svevende at de er vanskelige å gripe tak i ved første lytting. Over tid blir de imidlertid så vakre og uimotståelige at man rett og slett blir revet med. Dette gjelder også resten av platen som virkelig fortjener en dedikert lytting eller ti. Long-Sam er for tiden aktuell med den vakre singelen «Twilight» og jobber for øyeblikket med sitt fjerde studioalbum.

Dagens Program
Korskirken, Bergen Oram - 1.etg - Østre Østre - 2.etg - Fongaard