Ekko Festival nr. 16
Lindstrøm (Smalltown Supersound / NO)
Dato
Ons 23. Oktober
Tid
20:30 - 21:30
Sted
Troldsalen - Troldhaugen
Åpningstid
20:00 - 22:00
Billetter
Dagspass 270,- UTSOLGT
Fri Aldersgrense

Lindstrøm slipper sitt sjette soloalbum, On A Clear Day I Can See You Forever, 11. oktober via Smalltown Supersound


Høsten 2018 komponerte Lindstrøm et bestillingsverk for Henie Onstad Kunstsenter. Skisser fra de tre utsolgte forestillingene ble grunnlaget for de fire sporene som utgjør On A Clear Day I Can See You Forever (en tittel inspirert av Barbra Streisands musikal On A Clear Day You Can See Forever fra 1970-tallet). Lindstrøm er blant annet inspirert av Robert Wyatts soloalbum, og Matching Moles debutalbum. 

Dette er første gang Lindstrøm har laget et helt album kun med synther og trommemaskiner. På Henie Onstad brukte han et stort oppsett med et titalls maskiner, noe som inspirerte han til å omfave et lignende oppsett når han laget albumet. Hans misunnelsesverdige samling av musikkutstyr – som stort sett består av etterspurte synthesizere - gjorde at han kunne eksperimentere fritt med ideer og lydlandskap. 

Konserten fremføres på Troldsalen i Bergen. Troldhaugen var hjemmet til Edvard og Nina Grieg, og er i dag gjort om til et museum. Museet driver en utstrakt konsertvirksomhet men som oftest med klassisk musikk, men er også et sted for nye komponister. Derfor passer det godt at Lindstrøm fremfører sin nyeste komposisjon her.

Dagens Program
Hytta - Radio Studio Troldsalen - Troldhaugen