EKKO Nr. 12
«KROM» Njaal Paulsberg, Jon-Erik Boska, Birk Nygaard (NO)
Dato
Tor 29. Oktober
Tid
21:00
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
20:00 - 00:00
Billetter
150,-
Kjøp billetter

En av Ekkofestivalens hovedmålsetninger er å presentere nye, unike kunstneriske komposisjoner og installasjoner, spesiallaget for festivalen. En av årets nye produksjoner er samarbeidsprosjektet «Krom» hvor lyd og lys møtes og grensene mellom en konsertopplevelse og en lysinstallasjon flyttes. Tre spennende utøvere med forskjellig kunstnerisk bakgunnn lager denne stedsspesifikke installasjonen, som kun vises en gang under festivalen.

Varighet: 45 min. Det vil bli brukt både røyk og strobeeffekter.

Jon Eirik Boska er en musiker og lydmaker fra Tromsø. Han jobber med elektronisk musikk som har likhetstrekk med bass-musikk, ambient musikk og rytmisk dansemusikk. Ved å kombinere cinematiske lydeffekter, feltopptak og egne studioinnspillinger lager Boska lydlandskap som drives frem av utrettelige perkussive rytmer. Boska har en rekke utgivelser bak seg på plateselskap som Studio Barnhaus, Permanent Vacation og Balsa Wood. Han har samarbeidet med Nguzunguzu’s MU og deltatt på Red Bull Music Academy i Madrid.

Njaal Paulsberg er en produsent, vokalist og multiinstrumentalist fra Bergen. Han har jobbet med en lang rekke artister som inkluderer Young Dreams, Pandreas, Skatebård, Machine Birds og Chain Wallet. Under eget navn har han laget en rekke basstunge, rytmiske låter der han utforsker forholdet mellom funksjonalistisk dansemusikk og musikalsk kompleksitet. Njaal er frontmann, vokalist og synth-guru i bandet Put Your Hands Up For Neo-Tokyo.

Birk Nygaard blir omtalt som Hordalands mester i videokunst. Birk utvikler scenedesign og visuelle installasjoner for konserter, utstillinger, klubber og prosjekter innen scenekunst. Arbeidene hans har blitt utstilt på blant annet Bergen Kunsthall og Raff Design. Som VJ har han utviklet installasjoner for Datarock, Ekko, BIT20, Sandra Kolstad, Lars Vaular m.fl. Birk var også en del av teaterprosjektet «Lykkeparadigmet».

Dagens Program
Østre - 2.etg - Fongaard Oram - 1.etg - Østre