Ekko Festival nr.15
Kaada (Mirakel Recordings / NO)
Dato
Ons 31. Oktober
Tid
21:00 - 22:00
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
20:30 - 22:30
Kjøp billetter

John Erik Kaada, eller bare Kaada som han helst kaller seg, er komponist og musiker med en kompromissløs holdning til sjangerfrihet. Han har utmerket seg med en rekke bestillingsverk og komposisjoner til norske og internasjonale filmer. Han er også medlem av det kjeledresskledde Stavangerbandet Cloroform, så vel som duoen Kaada/Patton med Mike Patton kjent fra det amerikanske bandet Faith No More. Bredden i Kaadas musikk har gjort at han kan høres på alt fra NRK P1 til The Super Bowl i USA.

Men nok om Kaadas tidligere utgivelser og prosjekter for konserten på Ekko dreier seg kun om Kaada alene bak flygelet (ja...vi skal presse et flygel opp trappene til 2.etg på Østre) og litt synther og diverse elektronisk utstyr, pluss materiale fra hans siste album.
I mai i år kom han nemlig med utgivelsen «Closing Statements», der Kaada viser seg som en meget elegant og stilsikker pianist. Albumet har fått ufortjent lite oppmerksomhet for dette er en virkelig nydelig utgivelse, som fortjener din fulle oppmerksomhet. Vi drar med letthet sammenligninger til artister som Nils Frahm og eller Olafur Arnalds. Låtene er inspirert av sitater og utdrag fra nekrologer og menneskers aller siste ord før døden tar dem. Det er en mystisk eim over de døendes siste ord. Hva kan de si om livet, døden og bevisstheten?

Dagens Program
Østre - 2.etg - Fongaard