EKKO FESTIVAL XVIII
Jim O'Rourke «Machina Sopora» («Around Nothing and Everything Gone to Hell» del 2)
Dato
Søn 31. Oktober
Tid
20:00 - 21:30
Sted
Slettebakken Kirke
Kjøp billetter

Sammen med komponist, kurator, evig produktive og alltid aktuelle ekkovenn Lasse Marhaug, presenterer vi prosjektet «Around Nothing and Everything Gone to Hell».

- 5 nye komposisjoner, alle laget for et multikanals spesialtilpasset høyttaleroppsett.

Et prosjekt som kombinerer fysiske lydopplevelser og avspilling/fremføringer, tilpasset, men ikke tvunget frem av en hverdag hvor reising og fysisk kontakt lenge har vært begrenset.

Komponistene som bridar er Jim O´Rourke, Mariam Rezaei, Vivian Wang, Matmos og Lasse Marhaug.

Jim O'Rourke «Machina Sopora»

Jim O´Rourke er en av de mest markante skikkelsene innen elektronisk og eksperimentell musikk de siste 30 årene, med en merittliste som spenner så vidt at det er svimlende. Han har jobbet med alt fra Merzbow, Wilco, John Fahey, Stereolab, Derek Bailey, Phill Niblock, og ikke minst Sonic Youth, et band han var medlem av i flere år.

Etter han for 15 år siden flyttet til Tokyo har han vært svært produktiv og bygget seg en opp en kjempekatalog med materiale, og han har gitt ut flere anerkjente soloalbum, men han har konsekvent ikke gjort konserter utenfor landet. Dette tenkte vi passer perfekt for dette prosjekt hvor han ikke selv trenger å reise eller være tilstede, men verket hans, med tittelen «Machina Sopora» kommer i høyeste grad til å være fysisk på plass, og kommer til å prege det fantastiske rommet i Slettebakken Kirke.

Om presentasjon av verkene:
Noen av komponistene er tilstede under festivalen, noen bidrar med en slags digital tilstedeværelse og noen blir igjen hjemme. Verkene i prosjektet «Around Nothing and Everything Gone to Hell» presenteres av kurator og komponist Lasse Marhaug.

Dagens Program