Ekko Festival nr. 17
JIJU (Ideophone / NO/NL)
Dato
Lør 07. November
Tid
22:00
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Kjøp billetter

EKKO & IDEOPHONE pres:
THE TELEPHONE CALL

Senere i høst gir bergensbaserte Ideophone Records ut sin tredje vinylutgivelse, IDE003, med remikser av rRoxymore, Nkisi & Ydhessa. Samarbeidet og samtalene mellom artister har stått sentralt i samarbeidsprosjektet med Ideophone-gjengen, og hva som skjer når ulike artister fra forskjellige praksiser går sammen om å omforme og utforske hverandres materiale.

Under normale, ikke-pandemiske omstendigheter, hadde vi nok invitert alle bidragsyterne til en felles konsertkveld under festivalen, men slik ville ikke verden det i år. I stedet har vi jobbet sammen for å finne en måte for hvor noen av artistene allikevel kan opptre på samme scene samme kveld. Ikke alle kan være tilstede fysisk, men med litt teknologi lager vi en løsning.

JIJU er duoen Julie Silset og Jiska Huizing, som over lengre tid har vært en forfriskende dj-duo, som også gir ut musikk sammen og driver plateselskapet Ideophone Records med Rudi Valdersnes, som fokuserer på elektronisk og elektroakustisk musikk for et eventyrlig dansegulv.

DJ-settene deres er bygd på obskur klubbmusikk med varme, eklektiske elementer, mørke trommer og skiftende rytmer, mikset sammen med drømmende lydlandskaper sterk påvirket av leftfield techno.

Jiska Huizing er en kunstner, musiker og DJ. Hun har gitt ut to plater med eksperimentell klubbmusikk sammen med Rudi Valdersnes på Ideophone Records: “Drum & Trails” i 2018 og “IDE002” i 2019. I 2018 lagde hun også en solo-remix på det norske plateselskapet Maksimal. Feltopptak er ofte basen for hennes arbeid både som musiker og kunstner, som hun bøyer til alt fra steds-sensitive lydverk til tracks for ytterkantene av dansegulvet.

Julie Silset er en DJ og musiker, som har spilt sett i hele Norge. En dyp interesse i techno former basen for hennes miksing, hvor hun kan bevege seg både til en mer meditativ atmosfære eller rett i fletta-bangers. I samarbeid med Rudi Valdersnes driver Silset det månedlige klubbkonseptet «Klubb Stormfugl» på Café Opera. For tiden er dette konseptet flyttet til den bergensbaserte radiostasjon Vers Libre, omdøpt til «Vogel Tanzen».

I 2020 vil JIJU slippe sin første remix sammen, på IDE003, Ideophone Records’ tredje utgivelse. Remixen deres gis ut på vinyl og digitalt sammen med remixer av rRoxymore, Nkisi and Yhdessa.

Dagens Program
Online Østre - 2.etg - Fongaard