Ekko Festival nr.13
Jenny Hval (NO)
Dato
Fre 04. November
Tid
23:15 - 00:15
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
20:30 - 02:30
Billetter
180- +avgift
Kjøp billetter

Jenny Hval har i mange år blitt regnet som en av Norges mest spennende og nyskapende artister. Hun fikk først oppmerksomhet under artistnavnet Rockettothesky og debuten To Sing You Apple Trees i 2006, og har siden bygget seg opp et navn både nasjonalt og internasjonalt. Da Hval – som også er en anerkjent forfatter og skribent - ga ut sitt tredje album (og første under eget navn) Viscera i 2011, utalte bl.a. Wire Magazine: ’A stunning achievement both conceptually and musically.’

Oppfølgeren - Innocence Is Kinky (Rune Grammofon, 2013) – ble produsert av PJ Harvey-samarbeidspartner John Parish (som også medvirker som musiker på plata), og fikk strålende mottakelse i alt fra hjemlige aviser til utenlandske publikasjoner som Pitchfork og Drowned In Sound.

Hvals foreløpig nyeste album - Apocalypse, girl – er produsert av Lasse Marhaug og gjestes av musikere fra blant annet Jaga Jazzist og Swans. Albumet har bidratt ytterligere til å plassere henne på verdenskartet som en original og grensesprengende artist, og det gikk sin seiersgang blant anmeldere verden over. Både albumet og det påfølgende sceneshowet tar blant annet for seg stereotyper og kjønnsroller i populærmusikken, og vi får muligens også svaret på hva ‘soft dick rock’ er for noe. 

Dagens Program
Østre - 1.etg, Oram Oram - 1.etg - Østre Østre - 2.etg - Fongaard