EKKO Nr. 12
Inga Copeland (Hyperdub - EST)
Dato
Fre 30. Oktober
Tid
21:30
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
19:30 - 03:30
Billetter
240,- (KONSERTEN KL 20.00 ER GRATIS)
Kjøp billetter

Kunstneren og musikeren Inga Copeland har i lengre tid vært en av de mest myteomspunnende artister innen ny elektronisk musikk. Rykter skal ha det til at hun har prøvespilt for for fotballklubben Arsenal, solgt epler med usb-minnepinner i Brixton, blitt fotografert med Noel Gallagher og Tony Blair samt blitt medlem av Nation of Islam. Hun har gjør svært få intervjuer, noe som gjør henne om mulig enda mindre tilgjengelig. Det vi vet med sikkerhet er at hun har vært en del av den kritikerroste duoen Hype Williams sammen med Dean Blunt. Hun har samarbeidet med Actress og gitt ut flere plater under eget navn.

Musikken til Inga Copeland kan på mange måter sees som en forlengelse av hennes særegne personlighet. På det siste albumet «Because I'm Worth It» veksler hun for eksempel mellom ta føringen og være senteret i låtene med sin karakteristiske, myke, svevende stemme mens hun på andre produksjoner tar et steg bak teppet og lar perkusjon, synther og et hav av ekko omfavne lytteren. Det er som om hun forsvinner i øyeblikket, bare for å gjennopstå i en annen form. Hvor hun har vært i tiden imellom vet ingen.

Det burde ikke være noe overraskelse at det er nærmest umulig å få musikken hennes til å passe inn under konvensjonelle rammer og tydelig avgrensede sjangre. Hun beveger seg gjennom det musikalske landskapet og låner her og der. Det er elementer av dub, synth-pop, leftfield, dronemusikk og opptak av industriell, ambient musikk. Estetisk befinner hun seg i samme båt som både Actress, Laurel Halo og Flying Lotus. Låtene hennes gjør seg best i rommet mellom sjangre, der de får utfolde seg fritt og trekke på elementer fra ulike musikktradisjoner. Slik sett er Inga Copeland et unikum i vår overfylte, samlebånd-dominerte digitale hverdag.

Dagens Program
Østre - 2.etg - Fongaard Oram - 1.etg - Østre