Ekko Festival nr.14
Carl Stone (multikanalskonsert) (US)
Dato
Tor 26. Oktober
Tid
20:00 - 21:00
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
19:30 - 21:00
Kjøp billetter

Carl Stone regnes for å være en pioner innen tidlig elektronisk musikk og musikalsk bruk av datamaskiner og synthesizere. Tidlig på syttitallet ble han utdannet innen komposisjon ved Californias kunstinstitutt under datamusikkinnovatørene Morton Subnick og James Tenney. Ved siden av studiene jobbet han på skolens bibliotek, med oppgave å ta sikkerhetskopi av skolens store LP-samling på kassett. Han oppdaget at det var mulig å ta opp og leke seg med dette på eget utstyr, som ga grobunn for en åpen tilnærming til sampling, opptak og sammensetning av så forskjellige sjangre som europeisk barokkmusikk, japansk folkemusikk og Motown. Stones sanger deles opp og settes sammen igjen, repeteres i det uendelige i drømmende sekvenser og forløses tilbake til virkeligheten.

 Over en lang karriere har Stone delt tiden sin mellom San Francisco og Japan, der han har hatt en stilling ved informasjons- og mediefakultetet ved Chukyo-universitetet.

Med fokus på live elektroakustisk musikk, er det kun en liten andel av hans komposisjoner som er utgitt. Stones nyeste utgivelse, «Electronic Music from the Seventies and Eighties» løfter fram noen av disse tidlige komposisjonene. Åpningssporet består av en enkelt strofe med cembalo som over fjorten minutter repeteres endeløst med nesten umerkelige oppdelinger og forvrengninger til lyden samles tilbake til sin originale form i en stolt crescendo.

Under Ekko gjør Carl to forskjellige konserter, en spesiallaget multikanalskonsert på torsdag 26.oktober og en konsert dagen etter med materiale fra sin lange karriere bla fra trippel-albumet: «Electronic Music From The Seventies And Eighties» utgitt i 2016.

Dagens Program
Østre - 2.etg - Fongaard