EKKO Nr. 12
C.A.R. (Kill The DJ - UK)
Dato
Fre 30. Oktober
Tid
20:45
Sted
Oram - 1.etg - Østre
Åpningstid
19:30 - 03:30
Billetter
240,- (KONSERTEN KL 20.00 ER GRATIS)

“Et ubeskrivelig, ekstraordinært, vakkert verk som det er umulig å plassere i en sjanger”. Det er store ord legenden Andrew Weatherall velger å bruke når han omtaler Chloé Raunet sitt debutalbum under aliaset C.A.R. Det føles likevel presist formulert. Albumet, med tittelen «My Friend», ble utgitt av Ivan Smagghe sitt plateselskap Kill The DJ og er en musikalsk åpenbaring der Chloé bryter med sin fortid.

Som tidligere medlem av post-punk/new wave bandet Battant, utforsket Chloé i ungdomsårene den aggressive, fysiske delen av sin musikalitet. Som vokalist leverte hun med en skarp tunge og typisk britisk arroganse. Bandets melankolske, ambivalente og samfunnskritiske tekster fikk mange til å trekke linjer til band som Cabaret Voltaire og Joy Division – en slags hybrid av post-punk, new wave og elektro. Estetisk sett er C.A.R. fortsatt nærme heltene,, men der Chloé i Battant konkurrerte om oppmerksomheten til publikum med et helt band på synth, trommer og og gitar, står hun nå alene.

Tekstene på albumet er basert på Chloé sine personlige erfaringer - fra utsikten i vinduskarmen, gaten hun bor i, lukten av nabolaget og fra årstidene som kommer og går. Det er mer poesi enn skriking, men det er fortsatt spennende og utfordrende. Hun tar i bruk de instrumentene hun har jobbet med tidligere; en hjemmelaget bass fra 60-tallet, et nesten ødelagt elektronisk piano, en synth og et utall av effektpedaler og perkusjonsinstrumenter. Det er en ukomplisert og uortodoks tilnærming som har bidratt til å gjøre albumet både personlig og tilgjengelig.

Med lovord fra Andrew Weatherall, Ivan Smagghe og remixer av selveste Roman Flügel og Planningtorock har Chloé støtte fra noen av de største tastemakerne i Europa. Det er det minste hun fortjener.

Dagens Program
Oram - 1.etg - Østre Østre - 2.etg - Fongaard