Ekko Festival nr.13
Ata Kak (GH)
Dato
Lør 29. Oktober
Tid
23:00 - 23:45
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Åpningstid
17:00 - 05:00
Billetter
180,- + avgift
Kjøp billetter

Ata Kak er en mystisk rapper og eletronikaartist fra Ghana, som regnes for å være hovedkilden til hele ‘Awesome Tapes From Africa’-fenomenet.

Awesome Tapes From Africa var opprinnelig en blogg som ble startet av den amerikanske musikkhistorikeren Brian Shimkovitz, etter hans studietur til Vest-Afrika. På turen kom han over en rekke kassetter med lokale artister, gjerne bestående av musikk som sjelden hadde tatt turen utenfor sine respektive hjemlands grenser. Det var spesielt en kassett Shimkovitz hang seg opp i: Et album ved navn ‘Obaa Sima’, av og med artisten Ata Kak. Kassetten ble utgitt i 1994, men Shimkovitz  fikk høre den først i 2002. Denne musikken insprirerte amerikaneren til å starte den nevnte bloggen, som etterhvert fikk kultstatus og ble toneangivende for spredingen av afrikansk musikk til et vestlig publikum. 

I 2011 ble Awesome Tapes From Africa utvidet til å bli et suksessrikt label, som primært re-utgir diverse sjeldne afrikanske utgivelser, og som deler overskuddet med de aktuelle artistene. Det skulle imidlertid gå over ti år fra Shimkovitz først hørte ‘Obaa Sima’-kassetten  – albumet som startet det hele – til han klarte å få tak i mannen bak musikken: Ata Kak. I fjor kunne Awesome Tapes From Africa endelig re-utgi det kult-albumet – ofte beskrevet som et rap-, hip hop-, og elektronikaalbum ‘presented with the sweaty passion of a Prince record and the lo-fi recording charm of early Chicago house music’ – til strålende kritikker. Og nå er altså Ata Kak lagt ut på en turné i vesten også. 

Dagens Program
Oram - 1.etg - Østre Østre - 2.etg - Fongaard