EKKO FESTIVAL XVIII
Amalie Holt Kleive «Vår Siste Sommer» («MONO» – live)
Dato
Tir 26. Oktober
Tid
22:30 - 22:45
Sted
Østre - 2.etg - Fongaard
Kjøp billetter

«MONO» er et komposisjon- og fremføringsprosjekt igangsatt under mørke restriksjonsskyer. Fem lokale komponister har fikk frie tøyler til å komponere for en enkel høyttaler. Verket skulle så avspilles utendørs i et samfunn preget av lav sosial aktivitet og tomhet, og dokumenteres. Resultatet ble fem kortfilmer med feltopptak hvor verkene og omgivelsene smelter sammen både i lyd og bilde.

I halvannet år har digitale flater preget kulturformidlingen. Nå er plutselig solen stått opp igjen og vi kan møtes i samme rom igjen. Under festivalen ikles verkene en ny drakt når komponistene selv fremfører dem på i ulike formater og med ulike oppsett av lydsystem på Østre.

Oppvokst med musikerforeldre har musikk alltid hatt en stor tilstedeværelse i Amalie Holt Kleives liv. Hun er utdannet jazzvokalist med klassisk piano som hovedinstrument, men hennes komposisjoner har også utforskende undertoner. Amalie kombinerer fløyelsmyke vokalmelodier med improvisasjon og harmonier, med tekst direkte inspirert av dikt og visesang. Hennes samarbeid med lokale klubbmusikkprodusenter og den stadige tilbakevendelsen til beats og elektroniske instrument gjorde at vi spurte Amalie Holt Kleive om å komponere et stykke for Mono-prosjektet.

Amalies komposisjon føles som en organisk og flytende reise, med referanser til slappe sommerdager med tærne duppende i vannoverflaten, men det var ingen på fjorden den dagen vi gjorde film og lydopptak til første del av prosjektet. Under fremføringen på Østre har hun med seg trommeguru Øyvind Hegg-Lunde.

Den digitale delen av Mono-prosjektet kan og så oppleves på vår Digitale Arena her

Dagens Program