EKKO Nr. 12
Ali Parandian: «Untitled I, A Poem for Norway» (NO)
Dato
Lør 31. Oktober
Tid
18:00
Sted
Korskirken, Bergen
Åpningstid
19:30 - 03:30
Billetter
240,- (KONSERTEN KL 20.00 ER GRATIS)

Installasjonen har gratis inngang og er åpen lørdag 31.okt 18.00 - 22.00 og Søndag 1.nov 15.00 - 19.30

Ali Parandian flyttet fra Teheran til Norge i 1989. Han har kunstfaglig utdanning fra Den Norske Filmskolen på Lillehammer, innenfor faget filmlyd. Som komponist og lyd designer har Ali en rekke arbeider bak seg. Han har gjort to bestillingsverk for dansekompaniet Nordic Projects, «Only Light» og «Storm», han har gitt ut EPen «Panter» på plateselskapet Skrudd og jobber kontinuerlig med prosjektet «Piano & Fields» som er en krysning av ambient musikk og feltopptak. Foruten dette så har han laget kortfilmen Journey og musikkvideo for Mette Henriette. Han arbeider nå med utvikling av personlige filmprosjekter.

«Untitled I, A Poem for Norway» er en flerkanals lydinstallasjon basert på auditive og visuelle opptak utført i Oslo i perioden 2010 – 2015. Med utgangspunkt i dokumentasjon av menneskeskapte omgivelser forsøker verket ved hjelp av abstraksjoner å skape en tilstand der betrakteren kan rette blikket på det som ligger forut for sine egne betingelser. Verket har et lavmælt uttrykk som forsøker å integrere de akustiske og arkitektoniske mulighetene som foreligger i kirkerommet. Verket har premiere under Ultimafestivalen 11.09.2015 og vil være tilgjengelig i Korskirken under Ekko nr. 12 i Bergen.

Prosjektet er støttet og finansiert av Norsk Kulturråd, FFLB, Oslo Kommune, Oslo Kulturnatt, Grønland Kirke, Østre Aker Kirke, Ultimafestivalen, Ekko, Østre og Lydgalleriet i Bergen.

Dagens Program
Korskirken, Bergen Oram - 1.etg - Østre Østre - 2.etg - Fongaard