Presentasjoner og samtaler

2018-10-15

Under festivalen så tilbyr vi også et eget lite sideprogram med samtaler og artistpresentasjoner:

Søndag 28.oktober 19.00 - 20.00: «Talking Synths» med Danny Wolfers aka Legowelt

Torsdag 1.november: 19.00 - 20.00: I samarbeid med Bergen Offentlig Bibliotek, Program kommer

Fredag 2.november: 19.00 - 20.00: Vilde Tuv forteller om sitt bestillingsverk og urfremførelsen dagen før.

Lørdag 3.november: 21.00 -22.00: Skatebård & Ejeca spiller og forteller litt om noen av sine favorittlåter.

Alle samtalene ledes av Emilio Sanhueza

Vilde Tuv (bestillingsverk) - Torsdag 1.nov

2018-10-15

Vi har lenge hatt lyst til å få henne til å lage bestillingsverk til Ekko, og heldigvis for oss så syntes også hun at det var en god ide. Arbeidet med denne konserten har pågått siden før sommeren. Det blir elektronisk, det blir selvsagt vokal, det blir blokkfløyte og definitivt mye av Vilde eget univers inspirert av trance, barnefilm-, kirke- og folkemusikk. Torsdag 1.november urfremfører hun sitt nye materiale, komponert spesielt for oss, med på laget har hun også Silje Grimstad og Birk Nygaard på lys & video.

Det er kun 100 billetter i salg til denne konserten, samme kveld spiller også den Amerikanske duoen Visible Cloaks. Kjøp billetter her.


Kaada solo - Onsdag 31.okt

2018-10-15

John Erik Kaada, eller bare Kaada som han helst kaller seg, er komponist og musiker med en kompromissløs holdning til sjangerfrihet. Han har utmerket seg med en rekke bestillingsverk og komposisjoner til norske og internasjonale filmer. Han er også medlem av det kjeledresskledde Stavangerbandet Cloroform, så vel som duoen Kaada/Patton med Mike Patton kjent fra det amerikanske bandet Faith No More. Bredden i Kaadas musikk har gjort at han kan høres på alt fra NRK P1 til The Super Bowl i USA.

Men nok om Kaadas tidligere utgivelser og prosjekter for konserten på Ekko dreier seg kun om Kaada alene bak flygelet (ja...vi skal presse et flygel opp trappene til 2.etg på Østre) og litt synther og diverse elektronisk utstyr, pluss materiale fra hans siste album.
I mai i år kom han nemlig med utgivelsen «Closing Statements», der Kaada viser seg som en meget elegant og stilsikker pianist. Albumet har fått ufortjent lite oppmerksomhet for dette er en virkelig nydelig utgivelse, som fortjener din fulle oppmerksomhet. Vi drar med letthet sammenligninger til artister som Nils Frahm og eller Olafur Arnalds. Låtene er inspirert av sitater og utdrag fra nekrologer og menneskers aller siste ord før døden tar dem. Det er en mystisk eim over de døendes siste ord. Hva kan de si om livet, døden og bevisstheten?

NeverEndingEkkoFest - Lørdag 3.november

2018-10-15

DEN LANGE AVSLUTNINGSFESTEN

Siste kvelden på fjorårets ekko var ekstremt utsolgt, og enkelte tok i bruk meget kreative metoder for å prøve å komme seg inn, en annen ting vi husker var at festen bare varte og varte langt utover natten.

Ekko har ikke for vane å gjøre ting om igjen på samme måte, eller i samme form....men vi liker jo å gjenta ting som er bra, så på årets avslutningskveld så har vi på nytt lagt opp til et monsterprogram med tilsammen 12 artister som også spiller langt, langt utover natten.

Vi har også bygget om og utvidet Østre til en slags 2.0 variant, med en ekstra scene, egen bakgård og et stort område hvor man kan slappe av til lydinstallasjoner.

Dette feirer vi med den fineste buketten av konserter og klubb på lenge, sjekk denne line-upen her da:

Djs:
INGA MAUER (RUS)
ELENA COLOMBI (ITA)
EJECA (UK)
SIMON OPITZ & NIKOLAS AASHEIM (NO)
SINDRE RUUD (NO)
JISKA HUIZING (NL)

Live:
DEENA ABDELWAHED (TUN)
KAREN GWYER (UK)
PEREL (DFA - TY)
TAPAGE (NL)
JISKA HUIZING & RUDI VALDERSNES (NL/NO - LIVE)
RAST (NO - LIVE)

_______________________________________________________
Østre - Hus for lydkunst og elektronisk musikk & Vestre - Rom for svett dansemusikk
Lørdag 3.november fra 21:00 til kjempeseint
Aldersgrense 18 år, vergeordning tilgjengelig
Dagspass 300,-
Helgepass 1000,-
Festivalpass 1200,-
(Nattbilletter 150,- selges i døren fra kl 02.00)

forhåndssalg på ticketco
____________________________________________________________
ekko.no

testnyhet

2018-10-10

Her er teksten om en nyhet, bla bla bla

Vinn Ekko Nr.13 pass!

2016-09-08

Meld deg på vårt nyhetsbrev og vinn pass.

Hver uke frem mot festivalen trekker vi en heldig vinner av et festivalpass

Satelitter

Ekko arrangerer konserter, klubb og andre satelittprosjekter også utenom den årlige Ekkofestivalen, og eier og programmerer også Østre - Hus for lydkunst hus og elektronisk musikk sammen med Lydgalleriet.

Sat 24.November
 22:30
Ekkoklubb nr. 51
Østre - 2.flr
Fongaard